Zakaj potrebujem optimizacijo spletne strani?

Konkurenca na iskalnikih je vsak dan močnejša. V primeru, da vaše spletne strani še ni med zadetki iskanj na 1. strani pod željeno ključno besedo zagotovo ne pridobivate dovolj obiskovalcev na vašo spletno mesto in tako izgubljate potencialne stranke.

Zagotovo ste že slišali za optimizacijo spletnih strani, ki vam omogoča prikaz vaše spletne strani tam, kjer preprosto morate biti. V tem članku vam bom poizkušal čim bolj enostavno opisati kako vam pravilna optimizacija spletne strani nudi dolgoročno korist.

Kako pomembna je pravilna spletna optimizacija?

S pravilno in varno optimizacijo si zagotovite najvišja mesta na iskalnikih in tam tudi ostanete. Obstaja več načinov optimizacije, ki se med seboj razlikujejo. Skoraj vsak dan se srečujem z novimi primeri »nepravilne« optimizacije in negativnimi učinki. Eden od bistvenih učinkov nepravilne optimizacije je, da spletna stran na primer že 1 leto zaseda najvišje pozicije na iskalnikih, nato pa čez noč pozicije »izginejo« in spletna stran, ki je prej lahko pridobivala tudi več kot 5.000 obiskov na dan izgubi celotni dnevni promet ter ostane brez zaslužka. Zelo neprijetna situacija, ki jo je težko popraviti v kratkem času. Na primeru ste lahko spoznali, da je pravilna optimizacija spletne strani resnično pomembna.

Napotki za brezplačno in samostojno optimizacijo spletne strani

V primeru, da se vaša spletna stran ne nahaja na prvi strani, ko vpišete željeno ključno besedo lahko sami, popolnoma brez stroškov opravite kar nekaj enostavnih vendar pomembnih sprememb, ki močno vplivajo na vaše pozicije na iskalnikih kot so Google.

  • Unikatni in ustrezni »meta« naslovi in opisi (obvezno vsebuje ciljano ključno besedo)
  • Unikatna vsebina na posamezni strani, optimizirana vsebina za iskalnike
  • Unikatni naslovi in podnaslovi na posamezni strani
  • Povezava z Facebook, Google +, Youtube in Twitter računom ter objava strani/podstrani
  • Uporabniku prijazna postavitev elementov in iskalnikom vidna koda
  • Vpis spletne strani v razne imenike in grajenje učinkovitih povezav

Zgoraj je prikazan učinkovit seznam, ki ga mora preveriti vsak lastnik nove spletne stran, če želi pridobiti obiskovalce preko iskalnikov. Postopek optimizacije je seveda veliko bolj obširen vendar vam na začetku svetujem, da se držite zgornjih smernic in rezultati bodo zagotovo vidni.

Avtor prispevka: Anže Cerar