Izdelava spletnih strani za podjetja.

Ali je davčna blagajna na spletni trgovini obvezna?

davcna3

V letu 2016 so morala vsa podjetja, ki poslujejo z gotovino pridobiti davčno blagajno. V primeru, da si lastite spletno trgovino bodite pozorni ali ustreza zadnji zakonodaji.

Kateri plačilne načine je za spletno trgovino FURS uvrstil med “gotovinske načine plačevanja”:

  • Plačilo po povzetju
  • Plačilo s kreditno kartico

V primeru, da plačila prejemate izključno na TRR račun, davčna blagajna ni potrebna.

Katera je najbolj ugodna rešitev?

Pregledali smo ogromno ponudnikov za potrditev posameznega računa in na koncu razvili samostojno rešitev, ki se jo namesti na katerokoli Woocommerce spletno trgovino.

Druga možnost je, da stranka uporabi sistem za izdajo računov Čebelca.biz, ki ga nato povežemo s spletno trgovino za samodejno pošiljanje podatkov na finančno upravo.

Spletno trgovino je mogoče povezati z vsemi priznanimi računovodskimi programi, ki že v osnovi nudijo ustrezno posredovanje informacij na FURS.

Imate morda zelo malo gotovinskih računov?
Vse račune lahko brez dodatnih stroškov podrdite na FURS spletni blagajni. Omenjena rešitev je izredno primerna za vse tiste, ki na mesec izdate manj kot 15 računov, ki so bili plačani z gotovino. Vse podatke morate z računa na žalost prepisati ročno.

Se lahko izognem davčni blagajni?
Ne. Razen, če boste na spletni trgovini nudili izključno možnost plačila po predračunu oz. možnost nakazila na vaš bančni račun.

Ali je davčna blagajna na spletni trgovini obvezna?
5 (100%) 8 votes