Izdelava spletnih strani za podjetja.

Spletna stran se delno shrani tudi v vaš brskalnik

Print

Ste vi ali kdo drug urejali vašo spletno stran pa sedaj ne vidite zadnjih sprememb? Brez skrbi, v primeru, da spremembe še vedno vidite v nadzorni plošči vam bodo koraki v tem prispevku zagotovo pomagali odpraviti težavo.

Imate morda na spletno stran nameščen “cache” dodatek?
Vsi si želimo hitre spletne strani, zato večina spletnih strani uporablja napredno “cache” rešitev, ki v pred-pomnilnik shrani vašo spletno stran in jo optimizirano dostavi končnemu uporabniku. Pobrišite začasne podatke s pomočjo zgolj enega klika na vtičniku, na ta način bo zagotovo servirana najnovejša različica spletne strani.

Pred-pomnilnik na vašem brskalniku je delo shranil spletno stran
Večji del spletne spletne strani se za hitrejše nalaganje lahko shrani tudi na vaš računalnik in vam tako začasno onemogoči pregled novejših sprememb na določeni.spletni strani. Pred-pomnilnik lahko enostavno pobrišete v vaši zgodovini brskalnika.

Ste že poizkusili spletno stran odpreti v drugem brskalniku?
Omenil sem, da se spletna stran lahko.delno shrani v vaš računalnik oz. brskalnik. Najbolj enostavno bo, da poizkusite isto spletno stran odpreti v drugem brskalniku (Firefox, Chrome, Opera, Edge, Safari..).

Včasih pomaga tudi ponovni zagon modema za internet
Nekateri ponudniki interneta imajo poseben sistem za shranjevanje obiskanih spletnih strani. Včasih pomaga tudi, da izklopite in ponovno zaženete modem.

Zakaj brskalniki in spletne strani sploh uporabljajo “pred-pomnilnik – cache”?
Glavni namen pred-pomnilnika je, da se spletne strani nalagajo občutno hitreje in porabijo manj resursov vašega paketa gostovanja. “Cache” dodatek na vaši spletni strani pa poleg omenjenega še optimizira kodo spletne strani, da je ta še bolj prijazna za brskalnike in iskalnike.

Spletna stran se delno shrani tudi v vaš brskalnik
5 (100%) 5 votes