Izdelava spletnih strani za podjetja.

Kako in kje poiskati pisavo za spletno stran?

Kako-in-kje-poiskati-pisavo-za-spletno-stran

Za najboljši učinek na spletni strani je potrebno izbrati eno ali več ustreznih pisav. V tem prispevku vam bom pokazal kje lahko pridobite berljive in kakovostne pisave z vsemi delujočimi šumniki.

Google Fonts
Močno vam svetujem, da na vaši spletni strani uporabite Google Fonts. Omenjena zbirka pisav vam nudi širok izbor zanimivih pisav, ki podpirajo tudi šumnike. Namestitev na katerokoli spletno stran je izredno enostavna.

DaFont
Spletna stran vam omogoča pester izbor pisav. V primeru, uporabe na spletni strani, bodite pozorni, da izbrana pisava podpira šumnike. Veliko pisav na DaFont šumnikov ne podpira, zato so pisave morda bolj primerne za logotip.

Pisave in hitrost spletne strani
Ne dodajte preveč različnih pisav. Vsaka dodana pisava bo dodatno obremenila vašo spletno stran, posledično pa se bo spletna stran prikazovala počasneje.

Kako vem ali pisava vsebuje šumnike?
Pisavo lahko namestite na računalnik in preverite delovanje. Pri izbiri pisave na Google Fonts bodite pozorni, da izbrana pisava podpira “latin-extend”, tako so šumniki zagotovo dodani v izbrano pisavo.

Spodaj predlagam tudi nekaj odličnih pisav:
Open Sans
Ubuntu
Arial
Roboto
Lato
Raleway

Kako dodam pisavo na spletno stran?
Google Fonts vam nudi enostavno namestitev pisave z zgolj eno krajšo skripto, ki jo dodate v kodo vaše spletne strani. Za pomoč se obrnite na vašega ponudnika spletnih rešitev, ki bo zagotovo pomagal urediti vse potrebno za namestitev izbranih pisav.

Kako in kje poiskati pisavo za spletno stran?
5 (100%) 3 votes