Izdelava spletnih strani za podjetja.

Kaj je domena in katero izbrati za spletno stran?

kaj-je-domena-in-katero-izbrati

Še niste slišali za domeno? Nič zato, v tem krajšem prispevku vam bom obrazložil kaj sploh je spletna domena in na kaj morate biti pozorni pri izbiri.

Kaj je spletna domena?
Na kratko povedano je domena naslov spletne strani. Domeno lahko registrira kdorkoli, niti ni obvezno, da imate za nakup domene odprto podjetje. Nekatere države imajo za svoje domene določene omejitve, ki jih je pred registracijo domene dobro preveriti. Za boljšo predstavo kaj sploh je domena vam predlagam ogled spodnje slike:

Kaj je domena?

Kakšno domeno potrebujem za uspešne rezultate?

Pri izbiri primerne domene je potrebno pregledati vse najboljše možnosti. Domene na uspešni spletni strani običajno ne boste nikoli zamenjali z drugo, zato bodite pozorni na spodnje predloge:

  • Uporabite kratko ime domene
  • Uporabite razumljivo ime domene
  • Uporaba domene brez vezajev (-)
  • Izognite se šumnikom v domeni
  • Uporabite znane končnice (.si, .com, .eu, .net, ipd.)

Zgornji napotki bodo pozitivno vplivali na iskalnike, domena pa bo tako tudi lažja za zapomniti, če jo boste morda oglaševali tudi na kakšen klasičen način.

Domena je kot vino – starejša je, boljša je!
Tako je, starost ima velik vpliv na vaše pozicije v iskalniku. Starejša domena bo pozitivno vplivala na vaše pozicije med rezultati iskanj, torej na tistih ključnih besedah, ki vam pripeljejo nove stranke. Novim domenam Google težko zaupa, zato bo pot do vrha iskalnika daljša in bolj otežena.

Kaj je domena in katero izbrati za spletno stran?
5 (100%) 5 votes